Around the world with Albaworld

Homage to Humanity van Jimmy Nelson

Met de feestelijke opening van de indrukwekkende tentoonstelling Homage to Humanity van fotograaf Jimmy Nelson transformeert Museum aan het Vrijthof zich op 26 september officieel tot het nieuwe en gespecialiseerde fotografiemuseum in Zuid-Nederland. De expositie biedt een omvangrijke en kleurrijke selectie portretten van inheemse volkeren die dreigen te verdwijnen.

Pure schoonheid

De Brits-Nederlandse fotograaf is internationaal bekend door zijn iconische boeken Before They Pass Away (2013) en Homage to Humanity (2018). Zijn hele leven al reist hij rond de wereld om op de meest afgelegen plekken de pure schoonheid en tradities van unieke gemeenschappen te portretteren. Met zijn indringende foto’s en zijn Jimmy Nelson Foundation wil hij ons bewust maken van de culturele diversiteit en de mate waarin voortschrijdende technologie en globalisering deze bedreigen.

Wat is rijkdom?

Homage to Humanity is Jimmy Nelsons grootste museale tentoonstelling in Nederland. Meer dan tachtig foto’s sieren de wanden van het monumentale museum, waaronder niet eerder getoond werk. Video’s, boeken en reisverhalen ondersteunen het fotomateriaal. De bezoeker gaat als het ware met de fotograaf op reis, op zoek naar de overeenkomsten tussen ons en die vreemde volkeren. De vragen ‘Wat is rijkdom?’ en ‘Waar komen we vandaan en waar gaan we heen?’ staan daarbij centraal.

Met een speciale gratis app kan men toelichtende filmpjes en 360° beelden van fotolocaties bekijken. Museum aan het Vrijthof organiseert ook een uitgebreid randprogramma, toegespitst op jongeren.

Ook op TEFAF

Jimmy Nelson (Sevenoaks, 1967) woonde in zijn jeugd in Afrika en Azië. Hij fotografeert al ruim dertig jaar en exposeert wereldwijd in musea en galleries. Ook is hij een veelgevraagd spreker. Toonaangevende media publiceren veelvuldig Nelsons autonome werk. Het is ook regelmatig te vinden op kunst- en fotobeurzen als Scope Basel, PAN Amsterdam, Paris Photo en TEFAF Maastricht.

Homage to Humanity is tot en met 15 maart 2020 te zien in het Museum aan het Vrijthof in Maastricht. Meer informatie vindt u op www.museumaanhetvrijthof.nl.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

RON van den DIKKENBERG | Antwoord 09.03.2013 16.23

DEZE PAGINA IS MOOI , OM NIEUWE INITIATIEVEN NAAR BUITEN TE BRENGEN, ZOALS DE NIEUWE ' GALLERIE RESIDENTIE MAASTRICHT " VOOR BEKENDE EN ONBEKENDE KUNSTENAARS

Anke en Kees Pons | Antwoord 27.12.2012 16.30

Onder de indruk van variëteit en kwaliteit van jullie website.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

30.06 | 12:52

Hello,
In this article you mentioned the monday market in Ante.
I can not find it on google maps.
Can you tell mee where it is?

...
25.05 | 12:31

Heel interessant!

...
25.05 | 11:30

Wat mooi geschreven,prachtig verhaal!

...
08.10 | 17:21

Dat zal me wel weer een feest worden met die Fureys!

Alvast veel plezier met de voorpret.

...
Je vindt deze pagina leuk