Around the world with Albaworld

Gratis roofdier-app van ARK

Foto Bob Luijks - Natuurportret

Nu je af en toe de wilde kat kunt zien in Nederland en je ook weer een otter kunt tegenkomen, is het handig om duidelijke informatie bij de hand te hebben om deze en andere roofdieren te herkennen. Daartoe heeft ARK Natuurontwikkeling de Roofdierapp ontwikkeld. Er is al een handzaam, waterbestendig gidsje dat in de jaszak past, maar naast deze Roofdiergids is er nu dus ook een gratis Roofdierapp.

De app is bedoeld voor mensen die in hun hobby of werk wilde dieren (levend of dood) tegen kunnen komen: natuurliefhebbers, gidsen, boswachters, jagers, weg-inspecteurs en dergelijke. Met duidelijke tekeningen en korte teksten worden de belangrijkste kenmerken van elke soort behandeld. Ook zijn pootafdrukken en keutels afgebeeld. Verder bevat de app tips voor het nauwkeurig vastleggen van waarnemingen. Voor het verspreidingsonderzoek is dit van groot belang.

Roofdieren spreken tot de verbeelding. Ze zijn schuw, slim, krachtig, snel, speels en mooi, en ze spelen een belangrijke rol in de natuur. Vroeger werden roofdieren te vuur en te zwaard bestreden. Sommige soorten werden bijna uitgeroeid. Maar de tijden zijn veranderd, de meeste roofdieren worden (althans in Nederland en Vlaanderen) niet meer vervolgd. Bescherming, herintroducties en natuurbeheer hebben hun effect. Soorten als wolf, wilde kat, otter en boommarter breiden zich weer sterk uit.

Deze mobiele applicatie voor smartphones en tablets helpt bij de herkenning van alle West-Europese roofdieren. De nadruk ligt daarbij op de kenmerken die hen onderscheiden van soorten waarmee ze verward kunnen worden

Net als de Roofdiergids is de Roofdierapp geschreven door Jaap Mulder en geïllustreerd door Jeroen Helmer van ARK Natuurontwikkeling. De foto's zijn onder meer van Jelger Herder/ Digital Nature.

De app is verkrijgbaar via:
Google Play Store
iTunes App Store

De waterbestendige Roofdiergids is ook nog te bestellen voor 8 euro exclusief verzendkosten, via info@ark.eu

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

08.10 | 17:21

Dat zal me wel weer een feest worden met die Fureys!

Alvast veel plezier met de voorpret.

...
07.05 | 11:44

komt mij heel bekend voor waren dar verschillende keren. Prachtige reportage.

...
20.04 | 20:05

Leuk en ook beetje vertederend verhaaltje van Larissa.
De foto is natuurlijk top!
Groeten,
Dolf.

...
11.02 | 13:39

Prachtig Els mooi geschreven, en de muziek van The Fureys is ook Supermooi!

...
Je vindt deze pagina leuk