Around the world with Albaworld

The Fureys, veertig jaar wereldtop

Al meer dan veertig jaar toert folkgroep The Fureys over de wereld. Van Carnegie Hall in New York en de Royal Albert Hall in Londen tot in het kleinste dorpszaaltje van Australië en thuisland Ierland. Eén van de oudste en populairste Ierse folkgroepen bezorgt muziekliefhebbers de avond van hun leven. Ook dit jaar spelen en zingen ze weer de sterren van de hemel. Nederland, België en Duitsland kunnen in november weer genieten van hun goudeerlijke muziek. De liefde voor het eiland van Sint Patrick en de shamrock, het groene klaverblad, spat ervan af.

Samen met de inmiddels gestopte Dubliners behoren The Fureys tot de absolute wereldtop. Als buskers trokken vader Ted Furey en zijn zonen Finbar, George, Eddie en Paul in de jaren zeventig door Europa. Tegenwoordig vormen Eddie en George de kern van de groep. Zij zingen alle songs en spelen gitaar, mandoline, banjo en bodran. Doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon en fluit), Pio Ryan (banjo) en Tony Murray (bas) maken het vijftal compleet.

George en Eddie Furey

De lange, muzikale carrière van The Fureys is vastgelegd op 55 cd’s. Classics zijn When you are sweet sixteen, het 'classic' anti-oorlogslied The green fields of France, The old man, Goodnight Irene, The lonesome boatman en The red rose café. Dat laatste is een bewerking van Vader Abrahams Het kleine café aan de haven. Wekenlang stond het op nummer 1 in de Ierse top100. Naast de snelle jigs en reels zijn het vooral de emotionele love & sad songs die het publiek zo aanspreken.

Een concert van The Fureys zul je niet snel vergeten. Het is muziek met een lach en een traan. Wie na afloop niet vrolijk naar huis gaat moet de volgende dag echt hulp gaan zoeken.

In 2017 en 2018 speelden The Fureys in Zuid-Limburg in de tot de nok gevulde gemeenschapshuizen van Hulsberg en Schimmert. Zij vonden de sfeer er zo goed - ‘misschien wel de beste concerten van de tours’ zeiden zij - dat ze weer graag terugkomen naar Zuid-Limburg!

Dit jaar staan ze in Theater Landgraaf in Landgraaf/Waubach. Op 23 november klinkt daar dan weer de aanstekelijke muziek van deze Ierse top folkband.

Camillus Hiney (accordeon en fluit)

‘The Fureys zijn muzikanten zonder kapsones. Vaak drinken ze met de concertbezoekers na afloop gezellig een potje biertje mee. Camillus Hiney (accordeon) en Pio Ryan (banjo) zorgden  dat het na afloop al snel een gezellige sing-song werd. Dan is een mobieltje handig, de tekst is zo gevonden’, vertelt Rob Dijksman die The Fureys jaren naar Hulsberg en Schimmert kreeg. Hij twijfelt er niet aan dat het na afloop in Landgraaf klinkt als in een Dubliner pub.

Net als vorig jaar in Schimmert speelt Maastrichtenaar André Kok als gast-violist weer mee. Hij is al weer wat reels en jigs aan het oefenen. Zijn optreden is te zien op:

https://www.youtube.com/watch?v=NNysH7IdIik&list=PL5NAu2aO-jfywf-KMeNvFfadJ73u31sCh&index=4&t=0s

Nog meer sfeer proeven? Kijk dan op  https://youtu.be/QVFaNvZiWqU of The Fureys websites: www.thefureys.nl en www.thefureys.com

 

Kaarten à €22,50 zijn nu te koop. Reserveren kunt u met  een e-mail aan reserveren@theaterlandgraaf.nl

Vermeld daarin het aantal kaarten dat u wilt reserveren.
Na uw reservering ontvangt u een e-mail waarin staat dat de reservering akkoord is zodra het bedrag is overgemaakt naar bankrekeningnummer NL59 RABO 0171 7055 80 ten name van Theater Landgraaf met vermelding van betreffende voorstelling en datum.
De entreekaarten liggen dan aan de kassa klaar op de dag van de voorstelling. Mocht u de kaarten eerder willen ophalen dan kan dit tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag tussen 10 en 12 uur.

Telefonisch reserveren kan ook. Neem dan contact op met het theater, iedere werkdag tussen 10 en 12 uur, telefoon 045-5310929.  

The Fureys, vlnr: Tony Murray (bas), Eddie Furey (zang, gitaar, mandoline en bodhran), Pio Ryan (banjo en fluit), George Furey (zang en gitaar) en Camillus Hiney (accordeon en fluit)
The Fureys 2019 Dutch/Belgian/German Tour
 

13 november,

 

Bonifaciuskerk

Medemblik

 

Tickets

14 november, 2019

 

Theater De Krocht

Zandvoort

 

Tickets

15 november, 2019

 

Theater Twee Hondjes

Hellevoetsluis

 

Tickets

16 november, 2019

 

Podium Reimerswaal

Rilland

 

Tickets

17 november, 2019

 

Landvast

Alblasserdam

 

Tickets

19 november, 2019

 

Theater Flora

Delft

 

Tickets

20 november, 2019

 

Ledeltheater

Oostburg

 

Tickets

21 november, 2019

 

Urania

Keulen

 

Tickets

22 november, 2019

 

CC Martien van Doorne

Deurne

 

Tickets

23 november, 2019

 

Theater Landgraaf

Landgraaf

 

Tickets

24 november, 2019

 

De Skans

Gorredijk

 

Tickets

25 november, 2019

 

Beauforthuis

Austerlitz

 

Tickets

26 november, 2019

 

Ev Stadtkirche

Solingen

 

Tickets

27 november, 2019

 

GC De Wildeman

Herent

 

Tickets

28 november, 2019

 

Zaantheater

Zaandam

 

Tickets

29 november, 2019

 

Dorpshuis Swanla

Zevenhuizen

 

Tickets

30 november, 2d19

 

De Lantaern

Zevenaar

 

Tickets

1 december, 2019

 

De Amer

Amen

 

Tickets

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

30.06 | 12:52

Hello,
In this article you mentioned the monday market in Ante.
I can not find it on google maps.
Can you tell mee where it is?

...
25.05 | 12:31

Heel interessant!

...
25.05 | 11:30

Wat mooi geschreven,prachtig verhaal!

...
08.10 | 17:21

Dat zal me wel weer een feest worden met die Fureys!

Alvast veel plezier met de voorpret.

...
Je vindt deze pagina leuk